Gevelrenovatie

Eertink groep Wierden beheerst alle aspecten voor het perfect uitvoeren van een totale gevelrenovatie. Binnen onze branche is totale gevelrenovatie dan ook een begrip geworden. Wij hebben al jarenlange ervaring met de totale renovatie van gevels. Wij beschikken over moderne apparatuur zodat wij elke gevel weer in oorspronkelijke staat terug kunnen brengen. Kortom, voor een totale gevelrenovatie bent u aan het juiste adres bij Eertink groep.

Een totale gevelrenovatie bestaat uit de volgende stappen:

 

Hydrofobering en antigraffiti

De laatste behandeling van de totale gevelrenovatie is de hydrofobering. Deze brengen wij, naar keuze vloeibaar of crème, aan op de gevels.

Reiniging en ontzouting

Om te beginnen met de totale gevelrenovatie worden de gevels eerst gereinigd en ontzout. Het gevelreinigen heeft niet alleen een optisch effect: vuilkorsten houden vocht en schadelijke stoffen vast en bemoeilijken de droging van de ondergrond. Daarom moeten deze verwijderd worden.

Voegmortel verwijderen

Bijna elke totale gevelrenovatie gaat gepaard met een vernieuwing van slecht voegwerk. Slechte voegen worden door ons uitgehakt.

Scheurvorming

Bij het repareren van scheurvorming worden spiraalankers geplaatst, beschadigde stenen worden vervangen of gerepareerd en voegen worden opnieuw ingevoegd, waar nodig.

Scheurherstel

Zetting van een gebouw is een veelvoorkomende oorzaak. Het metselwerk kan gaan werken of er kan zetting optreden met name in de eerste vijf jaar na oplevering van een gebouw. Deze beweging is onomkeerbaar. Na vijf jaar is deze onomkeerbare werking gestopt en werkt het metselwerk uitsluitend ten gevolge van temperatuurwisselingen en vochtgehalte in het metselwerk;

 • Verslechterde kozijnen die het gewicht van het bovenliggende metselwerk niet meer opvangen,
 • Doorgeroeste ankers;
 • Krimp of spanning in het metselwerk;
 • Trillingen in de grond veroorzaakt door bijvoorbeeld zware verkeersbelasting of aardschokken;
 • Weersinvloeden;
 • Wegspoelen van grond onder de fundering;
 • Funderingsproblematiek zoals doorgerotte funderingen of veranderingen in grondwaterhoogte.

Het herstel van een scheurvorming in de gevel

De verankeringen wordt van buitenaf bevestigd om overlast voor bewoners/eigenaren te minimaliseren. Om de reparatie compleet te maken en zo zorgvuldig mogelijk te voltooien, worden gaten en scheuren afgewerkt met speciale restauratiemortel op kleur. Na afronding van de verrichte werkzaamheden is er niet tot nauwelijks een verschil te zien.

De voordelen voor u:

 • Geen sloop- en herstelwerk. De bestaande stenen kunnen blijven zitten.
 • Beschadigde stenen in het metselwerk worden in de juiste kleur gerepareerd.
 • De spiraalankermortel is zo ontwikkeld dat er een uitstekende hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het huidige metselwerk.
 • Een spiraalanker is gemaakt van roestvrij staal, zodat roestvorming uitgesloten is.
 • Tevens zijn wij Erkend installateur/bedrijfsverankering systemen & scheurherstel systemen

Scheurherstel

Ook voor het herstellen van slechte voegwerken zit u goed bij Eertink Groep wierden. Wij hebben inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het renoveren en het voegen van diverse soorten voegwerken en kunnen u dus uitstekend voorzien van deze dienst.

Eertink Groep kan slechte voegwerken in uw muren voor u herstellen. Allereerst reinigen en ontzouten wij de muren en dan constateren wij welke voegen aan vervanging toe zijn. De slechte voegen worden uitgehakt en voegen worden opnieuw ingevoegd. Eertink groep kan verschillende voegmethoden toepassen op uw muren.

Slecht voegwerk gaat vaak gepaard met een totale gevelrenovatie. In sommige gevallen is het voegwerk namelijk zo slecht dat wij beter uw hele gevel kunnen renoveren. Ook een totale gevelrenovatie is één van onze specialismen.

Renovatie metselwerk

Eertink Groep is een allround metselbedrijf uit Wierden met zeer ervaren metselaars. Onze gedreven metselaars beheersen de verschillende metsel soorten en verbanden als geen ander. U kunt ons inschakelen voor de totale uitbesteding van uw metselwerk, maar ook voor slechts een of enkele onderdelen hiervan. Ons complete metsel pakket bestaat uit steigerbouw, metselwerk, voegwerk, sierwerk en stelwerk.

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op.

8 + 15 =

Ons Kantoor

Ambachtsweg 10, Wierden

Openingstijden

24/7 beschikbaar

Telefoon

0546 - 57 54 43

Email

info@eertinkgroep.nl

× Geen spoed maar toch een afspraak maken?